Debata opět v Hradci Králové

Poslední březnový víkend jsme již tradičně strávili na debatním turnaji v Hradci Králové, tentokrát na Biskupském gymnáziu. Nesl se v příjemném duchu a odvezli jsme si z něj cenné zkušenosti. Za naše gymnázium se vydalo praktikovat své debatní dovednosti pět studentů. Nutno podotknout, že se účastnil nový člen, který posílil tým svým řečnickým projevem, jenž má zřejmě v krvi.

Jak ho Ondra vnímal? "Turnaj jsem si velice užil, panovala tam skvělá a přátelská atmosféra a žádná debata nebyla vedena vyloženě vyhroceně, ale velmi příjemně a kamarádsky. S novými zkušenostmi se těším na další soutěže a schůze debatního klubu."

Na turnaji se opět objevily zajímavé teze hodné zamyšlení. Dvě, na které jsme se měli připravit předem: Daňový systém ČR by měl být reformován a Komercializace vesmíru není žádoucí. Zněním nepřipravené teze, která je u nás typově oblíbená, bylo Měli bychom zakázat konsolidaci vlastnictví médií. Sami si můžete odpovědět, zda byste stáli na straně afirmace či negace. My jsme však, nehledě na naše osobní názory, měli možnost si vyzkoušet obojí.

Tým Kašparů mohl mít radost z dvou vyargumentovaných výher a chvilku slávy okusila i oktavánka Kamila za tým Svobodné město Gdaňsk, který se umístil na krásném druhém místě a postoupil do českého finále. K jejím hmotným úspěchům nyní po turnaji také patří stříbrný odznáček. Všem tedy patří gratulace.

V sobotní večer jsme se prošli tamním klidným centrem. Zlatým hřebem bylo společné zpívání v doprovodu všemožných nástrojů. V neposlední řadě jsme měli možnost vidět na vlastní oči, jak se tančí slovácký verbuňk. Takové jsou vzpomínky z letošního třetího debatního turnaje, pokud byste měli zájem okusit atmosféru debaty, neváhejte a vyzkoušejte si svoji řeč v praxi. Jak se říká, cvik dělá mistra.

Za debatní klub

Sára Váchová, 5.B

 

Projekt je realizován s podporou městské části Praha 2.

Obrázek k článku [node:title]

Galerie: 
Obrázek k článku Debata opět v Hradci Králové
Obrázek k článku Debata opět v Hradci Králové
Obrázek k článku Debata opět v Hradci Králové
Obrázek k článku Debata opět v Hradci Králové
Obrázek k článku Debata opět v Hradci Králové