TALENT AG

Téma: 

V úterý 11.6. se v aule školy konala hudební soutěž TALENT AG.
V porotě zasedli dva profesoři, Anna Würtherlová a Christián Pšenička, a dva studenti, Štěpánka Moudrá a Matyáš Berdych.
V jedenáct hodin se v aule sešlo přes 100 posluchačů, aby si poslechli krásné výkony mladých hudebníků.

Slyšeli jsme procítěné Chopinovo Nocturno v podání F. Martinky z 1.B, technicky náročnou skladbu F. Liszta v podání Jakuba Březiny z 3.A, Dominik Jirsa z 2.B perfektně zahrál na varhany a tři studentky z 1.B, Eliška Štolbová, Majda Hádkvá a Eliška Oplová, nám předvedly krásně secvičené trio.

Na závěr se nám představili studenti ze sexty s minimalistickou skladbou Johna Cage. Číslo nebylo zařazeno mezi soutěžní, protože sexta celý TALENT organizovala, ale vystoupení sklidilo obrovský úspěch.

Porota rozhodla, že titul TALENT AG udělí dvěma studentům. Dominik Jirsa obdržel putovní pohár a cenu Talent AG nižšího gymnázia a Jakub Březina dostal druhý putovní pohár a cenu Talent AG vyššího gymnázia. Jeho výkon byl totiž tak dobrý, že se porota rozhodla ho rovnou zařadit mezi starší studenty.

Všichni hudebníci sklidili velký potlesk a od porotců dostali čokolády a diplomy. Děkujeme za krásný hudební zážitek a těšíme se zase za rok!

Anna Würtherlová
foto: Matyáš Berdych



Příbuzné články k tématu: