Velký úspěch studentů AG, tentokrát na poli sportovním

Téma: 

Dne 7. 12. se uskutečnilo obvodní kolo ve florbale starších žákyň a žáků. Za účasti všech základních škol a jednoho gymnázia z Prahy 2 byl turnaj rozlosován do pěti skupin po čtyřech týmech, kde první dvě skupiny tvořily dívčí týmy starších žákyň a tři skupiny po čtyřech chlapeckých týmech. My jsme reprezentovali ono jediné gymnázium studenty kvarty A, B a kvinty A, B.

Tým Arcibiskupského gymnázia byl nalosován do skupiny A spolu s týmy ZŠ Slovenská, ZŠ Londýnská a ZŠ Na Smetance. První zápas jsme sehráli proti ZŠ Slovenské a jednoznačně zvítězili 4:0. Druhý zápas jsme opět zvládli a porazili těžkého soupeře ze ZŠ Na Smetance 1:0. Třetí zápas proti ZŠ Londýnská byl velmi emotivní a rozhodoval o našem přímém postupu do dalších bojů. Po remíze 1:1 jsme pak postoupili ze skupiny z prvního místa se 7mi body a krásným aktivním skóre 6:1. Budiž to vizitka naší dobře fungující obrany v čele s brankářem.

Do tříčlenné finálové skupiny spolu s námi postoupili ze skupiny B ZŠ Resslova a ze skupiny C ZŠ Sázavská. První zápas finálové skupiny jsme sehráli s týmem ZŠ Resslova a po velkém boji remizovali 0:0, což nebyl špatný vstup do závěrečné fáze turnaje. Další, v turnaji poslední zápas nás čekal hned po skončení předchozího a i do něj jsme našli síly a zvítězili 1:0, když jsme branku vstřelili až v samém závěru utkání. Ziskem 4 bodů jsme nemohli skončit hůře než druzí a už to byl obrovský úspěch. Když po posledním utkání, které skončilo vítězstvím ZŠ Sázavská, jsme měli jistotu celkového triumfu v turnaji, propukla ve studentech velká radost z dosaženého výsledku a úspěchu. Navíc se k týmovému úspěchu připojily i ocenění individuální, kdy jsme měli v týmu nejlepšího brankáře, střelce a hráče.

Vítězstvím v obvodním kole jsme získali právo startovat v kole krajském a reprezentovat tak Prahu 2 v dalším florbalovém turnaji. Tu možnost jsme využili a ve čtvrtek 10. 1. 2013 budeme opět v plné síle bojovat za čest a slávu gymnázia.

Na závěr bych chtěl vyzdvihnout a upřímně pochválit nejen sportovní výkon studentů AG, ale i jejich slušné, zodpovědné a reprezentativní chování po celou dobu konání turnaje.

Sestava gymnázia: brankář Jiří Marušiak, kapitán týmu Filip Liška, hráči Václav Brabec, Tomáš Reichel, Jan Křovák, Štěpán Chrást, Martin Troška, Jakub Matoušek, René Gryvalský, Václav Kameník, Adam Lovecký a Vladimír Wolf.

Ladislav Čaba