Zpráva o juniorském štafetovém maratonu

Téma: 

V úterý 18. 4. se ve Stromovce konal závod pražského a středočeského kraje ve štafetovém juniorském maratonu. V každé desetičlenné štafetě byly povinně minimálně tři dívky, každý závodník běžel trať dlouhou 4200 metrů. Letos byla rekordní účast 83 štafet.

Z AG se z zúčastnila dvě družstva, AG 1 ze sexty A a AG 1. 1 složené z kvint a kvart. Počasí příliš nepřálo – zima, občas déšť, přesto závodníci podali kvalitní a bojovné výkony. Časy jednotlivých členů štafet se pohybovaly u chlapců mezi 16 až 20 minutami (s jednou výjimkou) a u dívek mezi 18 až 25 minutami.

Složení štafety AG 1: Schuster, Svoboda, Spilková, Mlček, Stodolová, Khun, Bútorová, Koběrský, Uhlíř, Slanina – celkový čas 3 : 24 : 19, 59. místo z 83

Složení štafety AG 1,1: Láska, Blažek (běžel 2x!), Bělohlávková, Štolbová, Beneš, Titzová, Borský, Palička, Kaňka – celkový čas 3 : 10 : 32, 29. místo z 83

Děkuji všem účastníkům a za rok zkusíme časy o něco vylepšit, i když ambice na medailové umístění proti téměř vrcholovým běžcům skutečně nemáme.

Napsala: Jana Chloupková

Galerie: