Otevřená věda na AG

Jsme otevřeni vědě s Otevřenou vědou! Od ledna 2023 navštěvuje osm studentů Arcibiskupského gymnázia prestižní stáže Akademie věd! Konkrétně navštěvují Psychologický ústav, Ústav teorie informace a automatizace, Ústav molekulární genetiky Orientální ústav, Ústav fyziky atmosféry a Ústav molekulární genetiky. 

Studenti na svých stážích mají odborné vedení pracovníků jmenovaných ústavů a zpracovávají zajímavá témata jako je třeba Osvojování emočních slov u dětí, Asie zblízka, Když Slunce dělá vlny aj. 

Stáže jsou každoročně vypisovány na podzim. Pracovníci Akademie věd si vybírají studenty na základě zaslaných motivačních dopisů a životopisu (portfolia). Během stáže pak studenti spolupracují s odborníky, navštěvují vybraný ústav. Pro účastníky je to příležitost, jak se podívat do světa vědy a také získat zajímavý bod do svého životopisu např. na přihlášky na vysoké školy. 

Pokud byste rádi tuto stáž příští rok absolvovali také, více informací naleznete na odkazu https://www.otevrenaveda.cz/cs/staze-pro-studenty/. Případně se v listopadu můžete přijít podívat na konferenci stážistů (a podpořit tak i své spolužáky). 

 

Galerie: 
Obrázek k článku Otevřená věda na AG