Birne… Pirne… Pirna!!!

Německá polovina kvinty A a několik statečných z francouzské skupiny spojila příjemné s užitečným a o maturitním týdnu vyrazila do Pirny. Menší německé městečko se nachází těsně za hranicemi s Českou republikou. Cesta vlakem proto nebyla dlouhá, a tak jsme se za chviličku ocitli na místě. Po komentované prohlídce památek, kterou jsme vlastními silami připravili, jsme měli možnost projít si i zbytek města a mnozí z nás na sebe vzali náročný úkol porovnat českou zmrzlinu či kebab s tamějším německým. Při koupi těchto pochutin jsme ovšem chtě nechtě museli použít své dosavadní znalosti německého jazyka a zároveň pochytit od protistrany typický přízvuk.

Ač je Pirna město malé, je velice půvabné. Ze zámečku na kopečku v Pirně byl krásný výhled na Drážďany, řeku Labe a samozřejmě okolní přírodu.

Čas ale rychle ubíhal, ani jsme se nenadáli a už bylo načase se vrátit. Poté, co jsme všichni zdárně došli zpět na nádraží a našli správné nástupiště, jsme odjeli zpět do Prahy.

Na tento výlet budeme jistojistě ještě dlouho vzpomínat. Velký dík patří paní profesorce Aldinové a Kloučkové, že s námi vyrazily na cestu. Takový výlet se nekoná každý den, o to více se těšíme na příští maturitní týden a výlety, co přinese.

Anežka Fabianová, 5.A

Galerie: 
Obrázek k článku Birne… Pirne… Pirna!!!