SOČka může být vstupenkou do míst, kam byste se jinak nedostali

Právě na SOČ si různé společnosti často vybírají přímo budoucí zaměstnance, nebo komu nabídnou brigádu či stipendium. Kromě toho se díky SOČ naučíte přemýšlet, strukturovat a napsat svou práci tak, jak se to později děje na univerzitách – tam už to ovšem není soutěž, ale často podmínka úspěšného studia. Díky SOČce  tak můžete získat nejednu zajímavou výhodu a třeba také spolupracovat s vědeckými pracovišti, na která byste se jinak nedostali, a konzultovat s odborníky, s nimiž byste se nepotkali.

SOČ se mohou zúčastnit studenti sext a septim, začít můžete už v kvintě. Všechno, co potřebujete o SOČ vědět, zjistíte na odkazu https://www.soc.cz/soc-krok-za-krokem/.

Nejdřív si vyberte téma, na kterém chcete pracovat, mělo by to být něco, co vás zajímá a baví. Pokud takové téma nemáte, obraťte se na Marcelu Grecovou, která vám ráda pomůže. Můžete si také prohlédnou stránku s nabídkou témat. Je dobré zamyslet se i nad tím, jestli chcete práci dělat sami, nebo v týmu. Týmová práce má svá pro i proti, všechny informace najdete na výše uvedeném odkazu.

Odevzdávání prací právě probíhá.

Chcete vědět o SOČce víc? Marcela Grecová vás navede, podpoří a pomůže vám se v celé agendě SOČ zorientovat. Je Vám k dispozici buď v konzultačních hodinách, nebo se můžete domluvit na individuálním termínu konzultace na grecova@arcig.cz

 

Galerie: 
Obrázek k článku SOČka může být vstupenkou do míst, kam byste se jinak nedostali