Druhý turnaj Debatní ligy aneb nový tým se hlásí

I tentokrát proběhl online (11. - 13. 2. 2022), tzn. tvrdli jsme celý víkend za počítačem a zápolili nejen se soupeřem, ale i s připojením a Zoomem. Teze byly hned tři, z toho dvě připravené „ČR musí zabránit vylidňování venkova“ a „Kryptoměny by měly být zakázány“, poslední nepřipravená se nesla v duchu sportu: „V zemích porušující lidská práva by se neměly konat velké sportovní akce.“ 

Dvoutýmová reprezentace AG obsadila uspokojivé pozice, resp. nikdo nevypínal počítač bez jediného vítězství. Naši služebně starší a zkušenější spoludebatéři obsadili dokonce osmé místo. 

Stručně k debatování: v podstatě se jedná o ryze slovní zápolení dvou tříčlenných týmů, z nichž jeden podporuje (afirmace), a druhý vyvrací (negace), argumenty k nějaké tezi, tj. kontroverznímu výroku.

Věříme, že toto malé okénko do debatování navnadilo mnohé další zájemce a těšíme se na další posily. (A nebojte, hned co pochopíte základy debatování, budete vysláni na turnaj a donuceni napsat článek, stejně jako my:-) (vše v dobrém, pozn. redakce)

Za Debatní klub AG, nováčkovský tým Kašparů, 

Vojtěch Stluka

Galerie: 
Obrázek k článku Druhý turnaj Debatní ligy aneb nový tým se hlásí