Festival Svobody

Milí studenti a profesoři,

v pondělí 11. listopadu se bude na Arcibiskupském gymnáziu konat Festival Svobody při příležitosti 30. výročí Sametové revoluce. K vidění a hlavně k poslechu budou hned tři přednášky, na které Vás tímto srdečně zveme.

Prvním přednášejícím bude docent Matěj Spurný, který bude hovořit na téma Vyhnání Němců a obtížné hledání domova v českém pohraničí. Po něm vystoupí profesor Jiří Kocián s přednáškou, která nese název Občanská společnost na cestě ke svobodě (1969-1989). A na závěr se můžete těšit na přednášku a následnou diskuzi vedenou Janem Dupákem a Pavlem Jiříčkem z organizace Transparency international na téma Demokracie a Korupce.

V budově školy bude také od jedenáctého listopadu až do devětadvacátého téhož měsíce k vidění výstava s názvem Střípky revoluce. Výstava bude ve formě závěsných panelů umístěných napříč všemi patry.

Podrobnější anotace najdete v události na facebooku nebo na plakátech vyvěšených ve škole.

Pokud se chcete přednášek zúčastnit, přihlaste se prosím na tomto odkazu. (přihlašování bude spuštěno v pondělí 4.11. o půlnoci)

Zároveň Vás zveme na Sametový happening, který proběhne v pátek 15.11. o velké přestávce před kostelem svaté Ludmily na Náměstí Míru.

Těšíme se na Vás,

Anna Arnotová a Klára Polišenská, VI.C

Galerie: 
Obrázek k článku Festival Svobody