1.A v plzeňské Techmanii

V úterý 21. 5. jsme v 8 hodin ráno vyrazili žlutým Regiojetem do Plzně. Cesta autobusem byla příjemná, za hodinku jsme byli v Plzni. Následně jsme opustili autobus a odebrali jsme se k Techmanii. Když jsme dorazili, byli jsme seznámeni s pravidly. Následoval rozchod.

Každý si měl v Techmanii najít libovolný exponát a napsat o něm referát. Celá prohlídka byla interaktivní, takže jsme měli možnost si vše vyzkoušet, abychom lépe pochopili, jak všechny věci fungují. Mezi nejoblíbenější exponáty patřil např. kladkostroj, obří jojo, měřič rychlosti nebo „vodní svět“ s různými přehradami a podobně. Mě osobně nejvíce zaujalo zdymadlo ve „vodním světě“. Okolo jedenácté hodiny jsme shlédli vystoupení na téma „statická elektřina“. Byl tam přístroj s názvem Van de Graafův generátor. To je stroj, umožňující nabíjet kovovou kouli na velmi vysoké napětí. Rychle to uteklo a byl čas k odchodu. Nasvačili jsme se, shlédli kousek hokeje u jiné školy, došli k autobusu a vyjeli jsme do Prahy.

Myslím si, že prohlídka všechny zaujala a všichni si ji užili. I mně se líbila a rozhodně bych se do Techmanie chtěl někdy vrátit. Výlet se zdařil a přinesl hezký zážitek.

 

Ondřej Fürbach 1. A

Galerie: