To už to skončilo?!

Tak jsme se toho dočkali i my. Po osmi letech. Po osmi náročných letech. Pro někoho víc, pro někoho míň. Ale všechny nás poznamenaly. A většinou i v dobrém. Náš vlastní maturitní ples.

Večer pro nás, oktavány, začíná už ve tři hodiny. On tedy vlastně organizačně začal už dávno, ale o tom až jindy. Pomalu se trousíme do šaten Národního domu, dámská sekce nenápadně okukuje účesy a šaty ostatních. Poslední nácvik obou předtančení a půlnočka. To už tu jsou ale septimy a samozřejmě i primáni, navýsost důležité osoby večera. Bleskově se převlékáme do šatů, opakujeme nástup a špendlíme imaginární stužky. Sotva skončíme, už se objevují první plesuchtiví přátelé a příbuzní. Čas se jakoby zrychluje a zachytáváme jen střípky…

Oficiální zahájení, jehož se, stejně jako moderování celého večera, ujali naši milí loňští maturanti Terezka Martinovská a František Posolda – znovu děkujeme, bez vás bychom se ztratili už na začátku (a možná hned v primě)…

Nádherné septimánské předtančení, které jsme snad poprvé viděli z první řady, a zanechalo v nás hlodavý pocit, že my se můžeme jít klouzat.

Gaudeamus, které jsme poprvé opravdu poslouchali (a zapomněli se seřadit včas).

Trefný proslov pana ředitele – fakt už se moc nepřezouváme…

Stužkování vážných primánů – teď už je to na vás! Držíme palce!

A konečně – šerpování. Obě oktávy. Jedna v cíli málem pošla, ta druhá to zvládla jen s Boží pomocí (nechápající odkazuji na šerpy).

Proslov našich spolužáků Madly Zocherové a Martina Nováka, kterému jsme nemohli zatleskat, ač jsme chtěli, neboť jsme v rukou třímali sklenice a bambusy (nebo slunečnice).

Tanec s profesory, rodiči a bláznivě se vlnící, cinkající plachty.

Předtančení áčka. Předtančení béčka. Posuďte sami z videí, my se budeme ještě dlouho dohadovat, které bylo lepší.

A nakonec půlnočko. Útržky písniček a krátké taneční výstupy obou oktáv (a nezapomenutelná paní profesorka Moravcová a pan profesor Trepeš s jejich Bílou orchidejí).

Celý ples vlastně zdařile shrnul naše roky na AG. Legrace, zmatek, stres, smích, stres, přátelé. A stejně jako našich osm let je tak nějak… rozmazaný. Proběhl rychle. Až příliš rychle.

Děkujeme!

 

Klára Metge

oktáva B

 

všechny fotky naleznete na:https://drive.google.com/drive/folders/1n-p6fDHOP1QA6Esu9aRuBdfUwasAXMdE

a videa na: https://www.youtube.com/playlist?list=PLWs2hzHUTB_fsQ_wetz2x5aeuTPTd6rM4

Galerie: