Mydlovary – o kantorském výletě

V sobotu 2. dubna jsme se sešli u pokladen Masarykova nádraží. Cílem výletu byl hrad Mydlovary a jeho okolí. Počasí se nám vydařilo. Ráno bylo velmi chladné, ale slunce dělalo co mohlo, abychom uvěřili, že jaro už je tady. Ve stanici Ostrá, kde jsme vystoupili z vlaku, nás čekala posila v podobě naší bývalé kolegyně Evy Tomáškové. Tím se náš počet zvýšil na 14, z toho čtyři děti a navíc dva psi (pardon, fenky). Věkový rozptyl účastníků byl od 3 do 93 let.

Cesta vedla kolem jezera Ostrá a dále proti proudu Labe. Procházeli jsme rozkvetlou jarní přírodou. Děti se pobavily u informačních tabulí naučné stezky, ale informace ocenili i dospělí. Na zřícenině gotického hradu mě překvapila výška valu a zbytky cihlových (!) hradních zdí – domnívala jsem se, že z hradu nezbylo vůbec nic, maximálně jsem čekala terénní vlnku.

Oběd u ohníčku zakončil společnou část našeho putování. Ti z nás, které ještě čekaly další povinnosti, se vydali energickým krokem na vlak do Kostomlat. Skupinka, která přijala pozvání naší bývalé kolegyně, s ní odjela do Poděbrad. Já jsem nechala svá tři vnoučata ještě si užít jarní přírodu. Teprve, když byli všichni dostatečně mokří od vody ve Vlkavě, jsme také vyrazili na vlak.

Děkujeme prof. Lauschmannovi za to, jak krásně akci zorganizoval a má vnoučata se ptají: Kdy bude další výlet?

2. 4. 2016 Jiřina Cvachová

/P.S. :

1) příští kantorský výlet nejpozději 17.11.2016, ale nové Zvadlo zve už na další akce jara 2016

2) vřelé díky Evě Tomáškové – její bašty byly úžasné! Z.Lauschmann/

Galerie: