Psychologické nabídky

Téma: 

Psycholožky Renata Kolářová a Jiřina Borůvková, působící v rámci školního klubu, nabízí všem studentům nové programy pro jednotlivce či malé skupinky (cca 4-8 osob). Programy zahrnují pravidelné setkávání, termíny budou stanoveny po společné dohodě.

Nabídka pro jednotlivce aneb MEZI ČTYŘMA OČIMA


Psychologická poradna
Nejen pro studenty (ale i pro jejich rodiče a učitele) nabízíme možnost přijít se poradit o tom, jak řešit obtížné situace, které do života každého z nás občas přichází. Vaše potíže se mohou týkat zvládání studia, potíží ve vztazích se spolužáky, v rodině či s dalšími lidmi, trávení volného času, úskalí na duchovní cestě či čehokoli jiného. Každý měsíc zveřejníme na webu školy termíny, kdy se vám můžeme věnovat.

Studijní koučink
Chcete se naučit zvládat studium či jiné vaše aktivity co nejlépe? Víte, co je pro vás v životě opravdu důležité? Umíte si uspořádat svůj čas? Koučování je proces hledání cesty k dosahování stanovených cílů, posilování motivace a rozvoje vašich silných stránek. Přizvěte si na pomoc svého osobního kouče!

Jsem dyslektik... no a?!
V rámci tohoto programu nabízí psycholožky podporu studentům, kteří bojují s poruchami učení. Při individuálních setkáních se budeme podrobně věnovat konkrétním obtížím studenta, jeho strategii vyrovnávání se s poruchou a společně hledat postupy a techniky, které studentovi pomůžou lépe zvládat školní nároky a povedou k jeho větší spokojenosti s vlastními výkony.

Ve fantazii jako v zrcadle
Chcete se lépe seznámit se sebou samým/samou? Chcete se na svůj život podívat z nové perspektivy? Fantazijní a jiné tvořivé hry vám pomohou nalézt a rozvinout vaše pravé já. Rády vás budeme na dobrodružné cestě za sebepoznáním doprovázet.

... A kudy dál?
(Nejen) pro studenty, kteří se zatím nerozhodli, jakou vysokou školu si vybrat, je určen cyklus setkání zaměřený na prozkoumání jejich životní cesty. S pohledem do minulosti, zamyšlením nad současným životem a s hledáním nového směru vám rády pomůžeme.


Nabídka pro skupinky aneb Táhneme za jeden provaz!


Já a ty - jak to spolu máme?
Stává se, že je pro vás těžké najít s druhými lidmi společnou řeč? Dostáváte se do hádek a jiných konfliktů? Nedaří se vám prosadit se mezi svými spolužáky? ...V malé skupince se budeme setkávat a společně hledat příčiny a řešení potíží, které se v životě mezi lidmi občas objevují.

Potkáváme se, poznáváme se...
Poznat sama sebe je důležitý, avšak nelehký životní úkol. Často nám s tímto úkolem mohou pomoci lidé okolo nás. Pojďme to tedy zkusit společně a s pomocí nejrůznějších her a povídání poznávat jeden druhého i sami sebe.

Vše jde líp, když na to nejsem sám!
Tato skupina je určená pro studenty, kteří se perou s poruchami učení a zároveň mají chuť poznat, jak se s těmito potížemi vyrovnávají spolužáci. V rámci setkání si budeme povídat o tipech, jak si poradit s konkrétními obtížemi, a vzájemně se inspirovat postupy s pozitivními výsledky. Budeme se taky věnovat hrám a technikám podporujícím rozvoj konkrétních školních dovedností a trikům, jak zvládat zátěžové školní situace spojené s poruchami učení.

Jak vyhrát v boji se stresem díky aktivnímu odpočinku?
Máte pocit, že se na vás řítí stále nové povinnosti a zatím se vám nedaří je přijímat s klidem? Chtěli byste se naučit techniky, jak se rychle zbavit napětí a jak se dlouhodobě starat o svoji vyrovnanost, aby vás stresové situace nezahlcovaly negativními pocity? Pro vás je připravena relaxační skupina, kde se společně naučíme aktivně odpočívat pomocí relaxačních technik a budeme si povídat, jak na nás působí stres a jak s ním můžeme aktivně bojovat.


Máte-li zájem se do některého z programů zapojit, kontaktujte psycholožky emailem (kolarova@arcig.cz) a domluvte se na všech podrobnostech. Skupinky budeme otevírat začátkem října, proto se hlaste nejpozději do 22.9. Na individuální setkávání je možné se hlásit kdykoli během školního roku. Těšíme se na vás!

Renata Kolářová a Jiřina Borůvková