Lyžařský výcvikový kurz sekundy A + B

Téma: 

13. ledna 2013 časně zrána v 8.30 jsme opustili školní vyučování a vyrazili do Krkonoš.Z autobusu jsme vystoupili v horském středisku Harrachov. Do chaty vzdálené 2 km jsme museli šlapat pěšky, až na pár jedinců, kteří jeli se zavazadly rolbou. V chatě nás čekal oběd.Po obědě jsme všichni vyrazili na svah,kde jsme byli rozřazeni do skupin podle výkonnosti.Večer nás čekala večeře a večerní program, jehož tématem bylo seznámení s řádem LVK a přednáška o mazání lyží.

Druhý den nás čekalo dopolední sjezdování a odpolední běžky. A opět večerní program.Stejný obsah dne jsme měli ještě třetí den.

Ve středu, čtvrtý den, jsme si dopoledne zasjezdovali a odpoledne nás čekalo organizované volno.Celý program byl pod názvem Hrátky na sněhu. Hráli jsme různé hry, koulovali jsme se a užívali sněhu, kterého nebylo v okolí málo.

Ve čtvrtek jsme se všichni vydali na celodenní výlet na běžkách. Náš cíl byla Vosecká bouda. Cíle dobyla pouze skupina první a druhá, ale i ti ostatní si pořádně zaběžkovali.V pátek byl opět celodenní výlet, tentokrát na sjezdovkách. Vydali jsme se na Lysou horu. Zde se přihodila nemilá skutečnost, protože jedna účastnice si poranila kotník.

Pátý den nás čekaly závody, dopoledne tradičně na sjezdovkách a odpoledne na běžkách. Při závodech na běžkách padl nový rekord okruhu díky M. Stodolové.A poslední šestý den nás čekalo balení a odjezd zpátky do Prahy. Myslím, že nikdo ze zúčastněných na kurz nezapomene. A všichni bychom chtěli poděkovat našim instruktorům Janě Chloupkové, Pavle Synovcové, Jirkovi Ludvíkovi, Karlu Malimánkovi a Janu Drnkovi.

Napsala: Adéla Řežábková, 2.A