Divadlo v knihovně - seminář SAN kvinty B

Téma: 

Příběh o dívce, která byla možná až příliš poslušná - každopádně, nabídla cizím očím dopisy svého milého a nechala se přemluvit k tomu, že ho pomůže špehovat.

O jejím bratrovi, v podstatě slušném člověku, který se podílel na nepěkném úkladu. Částečnou omluvou mu budiž, že měl v tu chvíli celkem pochopitelný vztek. O ženě, která se podruhé vdala příliš brzy po smrti svého prý úžasného manžela a jejímu synovi se to nelíbilo. O tom druhém manželovi, u nějž se přece jen dostavily - kvůli jisté věci - aspoň na chvilku - výčitky svědomí. Příběh o přátelství, o žárlivosti, o šílenství skutečném i hraném, o zodpovědnosti, o povinnosti... Neskončil dobře. Přežil ho vlastně jen ten nejvěrnější přítel, a neměl z toho moc velkou radost.

Povědomé? Tu dívku hrála Kamila Švarcová, jejího milého Pepa Ibl, bratra Radka Sedláčková/Míša Mecová, otce Jáchym Vopařil, druhého manžela - hlavního zlosyna - Štěpán Svoboda, pomýlenou manželku Martina Nicola, v dalších rolích se objevili Sali d’Agostino, Julča Felixová, Lucka Vovsová a Kristýna Čechová, dějem coby vypravěč provázela Kristýna Šmilauerová, celé to režírovala Kamila Švarcová, scénu a kostýmy měla na starosti Julča, filmový záznam představení Honza Voběrek. Díky prof. Angelové za radu a pomoc při výrobě kulis!

Představení bylo součástí práce v angličtinářském semináři SAN 2. Používali jsme zjednodušený text edice Black Cat - Oxford University Press a dost jsme si užili všechny fáze přípravy i vlastní hru. S hraním v angličtině se chystáme pokračovat Canterburskými povídkami Geoffreyho Chaucera. To ale až později na jaře, až se poutníci vydají na cestu.

Martina Moravcová