Třída 4. B ve SBOROVNĚ, vlastně přesněji asi na SBOROVNĚ

Téma: 

V neděli 17. 10. 2010 byla naše třída 4. B v Divadle U Hasičů na divadelním představení od Jaromíra Břehového SBOROVNA. Byl to náš první výlet s paní profesorkou Věrou Pabištovou, naší češtinářkou, a všichni doufáme, že ne poslední.

Obsazení bylo výborné, hráli: Pavel Trávníček, Uršula Kluková, Luboš Xaver Veselý, Kateřina Kornová, Petra Jindrová, Hana Tunová, Monika Fialková. Musíme zvláště vyzvednout výkon paní Uršuly Klukové, která byla opravdu skvělá.

Celý příběh se odehrává ve sborovně zemědělského učiliště, kde se učitelé snaží zvládat naprosto nezvladatelné žáky, neboť se jaksi vytratily morální hodnoty. Ale ani učitelský sbor není ideální.

Představení se nám celkem líbilo. Spousty legračních scének, stylizací i nadsázky, momenty vtipné a chytré, to vše bylo příjemné a my studenti jsme si mohli vlastně udělat tak trochu obrázek, jak to může vypadat ve sborovně nějakého učiliště. Takže jsme vlastně byli na Sborovně i ve sborovně. Jen nás trochu mrzely některé vulgárnější pasáže, myslíme, že jich nebylo třeba. Přece jen jsme gymnazisté a nemusí se nám vše vyklopit tzv. po lopatě, navíc by to možná bylo i zajímavější, protože by narážky byly skrytější a my bychom je museli pochopit. Ale celkový dojem přesto zůstal dobrý, zvláště díky pí. U. Klukové jsme se od srdce smáli.

Cílem autora bylo, podle nás, přes řadu humorných momentů varovat slušné a vzdělané lidi před stupiditou a drzostí a mocí peněz.
 
Za 4. B Ondra Hudák