Plechhamr, swing a roboti 21. 9. 2024

Milí přátelé čerstvého povětří, svižné hudby a moderních výzev!

Původně plánovanou Čtyřiadvacítku odsunula anketa zájemců na říjen, ale konec týdne má být klidný a slunečný a byla by škoda zůstat doma. Vyžijme tedy svěžího povětří babího léta k pohodovému výletu s lákavým zakončením v Čapkově památníku na Strži u Dobříše.

Od 14h tam bude znít klasický swing (Jazz Band z Plzně + sólistka na saxofon) a v 15.30 proběhne křest knihy Dalibora Vavrušky Život v době robotů (? jak udržet na uzdě umělou inteligenci a zachovat svět pro lidi?).

A kdeže se vzal ten příšerně znějící Plechhamr? Inu – to je mírně strašidelná zřícenina mlýna, který při předloňské dobrodružné Čtyřiadvacítce zůstal nenavštíven kvůli tenkrát uplavalé lávce přes Kocábu. Tentokrát tamtudy půjdeme ve dne a možná se tam zastavíme i na oheň v čase oběda. Trasu výletu přizpůsobíme situaci v terénu i zájmu účastníků.

  • Doprava: odjezd 9.20 ze Smích. nádr. bus 395 (směr Příbram, výstup zast. Dobříš, Kodetka), sraz do 9. 10 na zastávce, ISIC+leg. MHD s sebou!, jízdenka u řidiče (každý samostatně)
  • návrat (ze Staré Huti – 2 km od Strže): po křtu knihy kolem 18. hodiny; lze i dříve
  • Trasa: Kodetka – Králova stolice (altán) – (? Dolní rybník –) Plechhamr – Strž – St. Huť; celkem 8 (10) + 2 km, většinou lesní cesty, u Plechhamru možná náročnější terén
  • S sebou: dobré boty, pláštěnka, čepice, jídlo + dost pití (o oh v poledne se pokusíme), kartička zdrav. pojišťovny; jízdné (studentské) celkem do 80 Kč
  • Přihlášky ústní do PÁ 20. 9. + účastnický příspěvek 20 Kč: kab. 410

Na nevšední podnik v závěru léta se spolu s vámi těší

17. 9. 2024 Zdeněk Lauschmann

 

Co se ještě chystá na podzim 2024:

  • 5/10 Expedička za Hektorem – „železniční výprava“ do žel. muzea v Lužné u Rakovníka – mj. sraz lokomotiv T435 Hektor + výlet na Louštín /oběd u ohně/ a do Řevničova
  • 19/10 Ještě šlápnem do pedálů – závěr cyklosezóny v malebných kopečcích kolem Pyšel (pokud místo barevného podzimu přechodně nasněží, pojedeme na běžkách:-))…)
  • 26/10 ČTYŘIADVACÍTKAKarlštejnská –22. ročníktradiční pěší výpravy od půlnoci do půlnoci
  • čt 21/11 VYZVĚDAČIpro pamětníky– zváni absolventi/ky AG i známí ze starších časů
  • so 14/12 + ne 15/12 VYZVĚDAČI –oblíbená hra na Starém Městě Pražském (27. ročník)

Ke všem podnikům vychází včas předem zvací dopisky – viz též web AG. Všechny akce jsou otevřené – můžete pozvat i přátele!

Galerie: 
Obrázek k článku Plechhamr, swing a roboti 21. 9. 2024