Mise „Mšeno“

Naše dobrodružství začalo v pondělí 20. května časně zrána, kdy se delegace 6. A shromáždila na autobusové zastávce Ládví. Autobusem s jedním přestupem cesta trvala více než hodinu a půl, ale nakonec jsme konečně spatřili značku obce Mšeno. Z centra města jsme se vydali do odlehlejší části, kde se nacházel náš kemp. Ubytovali jsme se v chatkách a někteří z nás si postavili stany. Poté nás čekal oběd. Po siestě byla volná zábava, a tak došlo na volejbal a fotbal. Také jsme využili místního obchůdku pro zásoby na večerní opékání. Mezitím jsme v areálu objevili i tenisové kurty, které nezůstaly dlouho prázdné. Po večeři přišel na řadu táborák s opékáním maršmelounů.

Druhý den jsme se probudili do čerstvého rána a po snídani vyrazili na celodenní túru Kokořínskem. S přestávkami a hony za borůvkami jsme dorazili až k pískovcovým skalám, kde jsme si dali oběd. Jen co jsme dojedli, začaly padat první kapky. Po příchodu do našeho cíle – hradu Kokořín – jsme se nasytili středověkem a pokračovali zpátky do tábora. Cesta zpět byla náročnější, jednak kvůli úbytku sil, ale také kvůli dešti, který nám vytvořil nepříjemnou překážkovou dráhu z bahna a popadaných stromů. Po návratu pršelo, a tak jsme si v chatkách zahráli karty a v jídelně fandili českým hokejistům.

Poslední den pršelo už od rána, proto dopoledne proběhlo v suchu v jídelně, kde jsme hráli deskové hry a karty. Po obědě jsme se vydali deštěm zpátky do centra Mšena, kde jsme ještě před odjezdem na Ládví vyzkoušeli místní kavárnu.

Celkově byl výlet skvělý a užili jsme si ho i přes nepřízeň počasí. Naše poděkování patří paní profesorce s. Anežce Špačkové a Tereze Dvořákové za organizaci výletu.

za 6. A Mark S. Mázik

Galerie: 
Obrázek k článku Mise „Mšeno“
Obrázek k článku Mise „Mšeno“
Obrázek k článku Mise „Mšeno“
Obrázek k článku Mise „Mšeno“