Co se děje na Blízkém východě?

Téma: 

O současné situaci v Izraeli, Gaze i na Západní břehu slýcháme dnes a denně ze sdělovacích prostředků. Zpravodajství se mnohdy liší v závislosti na tom, kdo informaci zprostředkovává a není snadné si utvořil vlastní názor. O to cennější tak může být možnost hovořit s lidmi, kteří jsou v Izraeli či Palestině doma a komunikují napříč oběma společnostmi. Náš referent, Georg Rößler, takovým člověkem bezpochyby je. Bude hovořit o válce na Blízkém východě jako apokalypse izraelsko-palestinského vztahu i o šancích pro budoucnost obou národů. Neotřele, autenticky – avšak vždy s úctou k pravdě a člověku, ať už je z jakéhokoliv národa či jakéhokoliv vyznání.

Georg Rößler je velmi poptávaným referentem k tématu izraelsko-palestinských vztahů a nyní máme šanci potkat se s ním také v Praze. Georg Rößler, rodem Němec, žije od roku 1988 v Jeruzalémě a je činný nejen v oblasti cestovního ruchu. Je spoluzakladatelem a ředitelem neziskové organizace SOS-násilí / Centra pro pedagogiku míru a autorem dvou knih: „Nic pro Němce…? Yad Vashem jako místo a skutečnost“ a „Na cestě do Jeruzaléma – poutní putování do Svatého města“. S Arcibiskupským gymnáziem ho pojí mimo jiné první výjezd studentů AG do Izraele v roce 2013, který pomáhal spoluorganizovat (www.arcig.cz/clanky/2013/streda-29-5-promitani-z-izraele).

Beseda bude probíhat v angličtině. Je určena přednostně pro septimy a sextu B, další vážní zájemci po individuální domluvě s učiteli (do vyčerpání kapacity místnosti 109).

Galerie: 
Obrázek k článku Co se děje na Blízkém východě?