Společenský večer AG 2023

V pátek 24. listopadu se Kulturní dům na Maninách proměnil v Casino AG. Čekání na tento slavností večer zkrátil Dress Up Week - celý týden se studenti i učitelé mohli oblékat podle pečlivě vybraných témat na každý den. V pondělí se celá škola zahalila do červené a černé, v úterý studenti napodobovali styl svých oblíbených učitelů, ve středu byl twin day, ve čtvrtek po školních chodbách chodilo bezpočet Františků Polydorů a v pátek, tedy ve slavnostní den Společňáku, mohli všichni do školy dorazit v pyžamu.

Samotný večer byl naplněn vzrušením, hazardem a skvělou zábavou. Program byl opravdu nabitý. Společňákem nás provedly moderátorky z řad septim: Alžběta Švábová a Markéta Bláhová. V průběhu celého večera si mohli návštěvníci zahrát minihry, osvěžit se širokou nabídkou nápojů, posilnit se chutným občerstvením a nebo se zvěčnit ve fotokoutku.

První předtančení večera předvedla septima B. Jejich zprvu smyslné vystoupení se vmžiku proměnilo v energický tanec inspirovaný filmem Barbie, ve kterém si zatančila i všemi milovaná češtinářka Markéta Ochodková. Septima A naopak ohromila akrobatickými kousky, zvedačkami, tancem na kolečkových bruslích a stepováním. Obecenstvo nadšeně tleskalo a určitě bylo těmito předtančeními inspirováno při tanečních blocích, během kterých zajišťoval živou hudbu Anna W Quintet. Za jejich doprovodu jsme si mohli zatančit jak na české klasiky, tak na známé zahraniční hity.

Dále byla pro hosty připravená taneční soutěž. Všichni soutěžící předvedli fenomenální výkony a získali si srdce obecenstva. Ovšem král a královna tanečního parketu mohou být jen jedni a odborná porota (pí. profesorky Truhlářová, Kaderová a Chlebounová, p. profesor Bernard) tímto titulem ocenila Terezii Lisou a Jana Mácu. Všem zúčastněným děkujeme a gratulujeme ke krásným výkonům.

Dalším bodem večera byla poprvé v historii soutěž kostýmů. Převleky byly nápadité, zábavné a některé šokující. Cenu za nejlepší kostým získal Vojtěch Hiršl a jeho karetní svršek.

Ke konci Společenského večera došlo samozřejmě k velkému odhalení celého příběhu. Divokou rvačku mezi červeným a černým gangem uklidnila majitelka casina pí. profesorka Kaderová, která objasnila, kdo ji to vlastně unesl. Nebyl to nikdo jiný než učitelský sbor, který chtěl zamezit ilegálním hazardním hrám během školní akce. Septimáni učitele zajali, majitelka casina byla zachráněna, a tak se mohlo začít slavit. Hudbu k oslavám zajistil DJ Steiny Jr.

Celý večer se moc vydařil a tímto bychom chtěli poděkovat všem, co dorazili. Díky vám byla atmosféra opravdu jedinečná! Zároveň chceme poděkovat za neochvějnou podporu našim třídním učitelům: panu profesoru Bernardovi a Faktorovi. Největší díky ovšem patří vedení celé organizace Společňáku: Amélii Rabelové, Ireně Priškinové, Terezii Sklenářové a Evě (Ivance) Votočkové.

za septimy Emma Stella Bělohradská

P.S.: Fotky budou velice brzy ;)

Galerie: 
Obrázek k článku Společenský večer AG 2023