A z Hradce Králové si debatní klub odváží bronz! 

Konečně přišel další turnaj, nečekaně prezenční! O víkendu 25. - 27.3. 2022 naše dva týmy jely na další turnaj reprezentovat školu v řečnických dovednostech, tentokrát do Hradce Králové. Témata byla vskutku různorodá - od již debatované teze Kryptoměny by měly být zakázány, přes novou Neobydlené domy a byty by měly přejít do vlastnictví obcí až k nepřipravené tezi reagující na současnou situaci: Členské státy EU by měly poskytnout azyl ruským dezertérům. 

I přes mírné změny ve složení týmů, za zmínku stojí adice debatérky do týmu Kašparů, si obě družstva vedla v utkáních dobře. Ti zkušenější vyhráli tři debaty ze čtyř, ti nově příchozí také, debatující ještě jednu navíc. Tento turnaj zároveň rozhodoval o postupu do finále a týmu *Kejsy X Theme* se podařilo vybojovat si post prvního náhradníka, který nezbývá než doufat (ale bez zlých úmyslů), že mu bude dáno naplnit. Vzhledem k tomu, že se jedná o naši první sezónu, je vidět, že se nám povedlo prorazit. Náležitě oceněny za naše dlouhodobé a pilné řečnictví si tak z Hradce Králové odvážíme dva bronzové odznáčky.

Pokud vám tedy debata začíná vonět či jen chcete přičuchnout k tomu, o čem to tady vlastně mluvíme, neváhejte nám napsat a zasvětíme vás do tajů řečnictví. Pak už zbývá jen praxe :D Stojí za to zmínit, že debatních příležitostí je potom spoustu, ať tento či mezinárodní formát, česky nebo anglicky, doma či v zahraničí, vše se v Asociaci dá vyzkoušet.  

Za Debag

Karolína Korbelová a Kamila Bejšovcová z 7.A

Galerie: 
Obrázek k článku A z Hradce Králové si debatní klub odváží bronz!