Kuchyňka s Pralinkou, sobota 3. 9.

Sobota 3. 9. 2022

Milí přátelé bicyklů! Prázdniny se zase tak naráz přehouply do září – jak to, že vždycky takhle rychle utečou? A což si je ještě trochu prodloužit nenáročnou provětrávací vyjížďkou?

Poněkud tajemný nadpis skrývá něco z trasy i z programu: Ctěnická Pralinka bude terénní závod dvojic v lesních dolíkách u Ctěnic a Kuchyňka je malebné návrší v půlce naší trasy, vhodné pro hříčku a také k obědové přestávce. Cestou ale potkáme i další zajímavosti – singletrail u Kbel, bunkr u Čakovic, připomínky dávných dramat ve Ctěnickém háji, známý hrad Jenštejn u Vinoře a jiné. Ani koupání není vyloučeno, i když slíbit ho nelze.

Pojedeme většinou po menších silnicích, cestách a cyklostezkách, s 2-3 terénními mezihrami, závěr trasy zvolíme podle okolností (přírodnější, anebo rychlejší). Bude-li dobrá viditelnost, zažijeme i daleké výhledy – na Říp, Bezděz a možná i na Ještěd.

Tak se dej se zlákat! A pozvi i přátele – akce je otevřená!

Sraz: do 9.19 u metra C – Letňany, výstup směr výstaviště, odjezd 9.30

Trasa: letňany – singletrail – okraj čakovic – ctěnice (zámek+kostel+park) – ctěnický háj (závod Ctěnická Pralinka, Miranovy duby + křížek) – Přezletice – Zlatý kopec (pravěké nálezy, ?výhledy) – Kuchyňka 242 m/m (oběd, s ohněm se počítá, ?hříčka) – Jenštejn (zříc. hradu) – Radonice (koně, park, ?koupání) – Č. Most, metro B (buď Vinořským parkem a Satalickou oborou, anebo přes Hor. Počernice), celk. do 30 km; návrh trasy viz https://www.cykloserver.cz/f/65c6295807/

Návrat do Prahy (předpokládaný): do 18h k metru B – Č. Most

S sebou: vybavené a promazané kolo, přílba, náhr. duše (povinná); pláštěnka, jídlo (i něco na opečení) + hodně pití, kartička zdrav. pojišťovny + ISIC + leg. MHD, (koupací potřeby)

Různé:

  • s nákupy se nepočítá, vlastní zásoby nezbytné
  • Pamatovačka a Odhadovky pro zpestření dne budou připraveny, rovněž tak Rumové pralinky pro vítěze cyklozávodu a průběžné mňaminky pro všechny
  • nějaké vody na trase jsou, za příznivých podmínek budeme koupání vyhlížet
  • detaily trasy i příp. program doladíme na místě podle okolností

Přihlášky ústní do 2. 9. 14h + účast. příspěvek 20 Kč: kab. 410, (hosté tel., mail)

Dotazy:prof. Lauschmann, kab. 410, tel. 776153793; lauschmann@arcig.cz

Na babí léto v sedle a s příjemnou společností se těší

26. 8. 2022 Zdeněk Lauschmann

----------------------------------------

Nejbližší další chystanáakce: 20. Čtyřiadvacítka – tradiční pěší výprava od půlnoci do půlnoci (sobota ?24/9 nebo ?22/10)

Galerie: 
Obrázek k článku Kuchyňka s Pralinkou, sobota 3. 9.