Kolem Sušice aneb Železná opona 2.0

Kdy: 29.1.2023 odpoledne až 2.2.2023 večer

Místo: Sušice a nedaleká Šumava

Kapacita: 15 lidí z prim až septim, z každé třídy bude vylosován jeden člověk

Náklady: 2200 Kč (doprava, strava, ubytování, vstupné, náklady školy na vyslání pedagogů) odevzdáte v hotovosti spolu písemným souhlasem rodičů, který dostanete mailem, v kabinetě 502 u prof. Linky do 13.1.2023.

Ubytování: klášter kapucínů Sušice v pokojích se soc. zařízením a postelemi

Strava: zařizujeme si ji sami, poslední večer půjdeme do restaurace

Program: Spolu s panem profesorem Linkou a třemi pomocníky z vašich řad navazujeme na předkoronový výjezd, který se konal ve Znojmě a okolí, a chceme vám nabídnout zimní projekt. Je otevřen zájemcům, kteří si přejí pracovat ve skupině složené ze studentů napříč gymnáziem. Dali bychom rádi šanci přednostně těm, kdo s námi nebyli ve Znojmě. Tentokrát budeme objevovat šumavskou přírodu, zlatokopské cesty, hranici s Bavorskem, která byla za komunismu neprodyšně uzavřena, a zaniklé osady. Budeme zkoumat otázku soužití Čechů a Němců v této oblasti. Pokud tě baví chození zimní přírodou, poznávání nových lidí z AG (které je nejlepší!), pokud se těšíš na červené, mrazem vyštípané tváře, spokojenou únavu u teplého čaje, na hry, besedy či večerní sledování filmů souvisejících s tématem, pak se přihlas!

Přihlašování zájemců probíhá mailem na adrese mikulka@arcig.cz, trvá do úterý 13.12.2023 18h, do předmětu mailu napiš „Sušice“, do těla mailu napiš svoje jméno, třídu, mail a věk v době výjezdu (kvůli jízdenkám).

Pokud bude více zájemců, proběhne veřejné losování účastníků a náhradníků v knihovně o velké přestávce ve středu 14.12.2022. Los provede nezávislá osoba. Z každé třídy bude vylosován jeden a jeden náhradník. Pokud by se z některé třídy nikdo nepřihlásil, losuje se z neúspěšných zájemců z ostatních tříd.

Před odjezdem tým včas shromáždíme, seznámíme se, nastíníme bližší program, případně rozdáme drobné úkoly.

Uvidíte, bude to skvělé, vzniknou nová přátelství a objevíte nové věci!

Těší se Jan Linka, fr. Kliment a naši spolupracovníci

 

Galerie: 
Obrázek k článku Kolem Sušice aneb Železná opona 2.0