Agora 2022

Téma: 

Milí studenti, vážení učitelé, rodiče a přátelé školy,

srdčeně Vás všechny zveme na cestu pod hladinu v rámci jubilejního desátého ročníku přednáškového pásma Agora, které se uskuteční v pondělí 28. února a úterý 1. března.

Po posledních dvou ročnících, které byly ovlivněné pandemií se vracíme v plné síle s tradičním formátem přednášek a rozhodně bude na co se těšit. Celkem nás čeká dvacet jedna přednášek a besed, jeden workshop a jedno autorské čtení.

Mezi našimi hosty bude například profesor Hilský, do dalekých krajin zabrousíme s arabistkou a překladatelkou Jitkou Jeníkovou nebo expertem na střední Asii Slavomírem Horákem. Na své si přijdou i budoucí lékaři, nejen pro ně je určená pondělní přednáška profesora Otáhala o léčbě epilepsie a úterní přednáška profesora Netuky o neurochirurgii. Zájemci o techničtější obory se mohou těšit například na přednášku děkana Matematicko-fyzikální fakulty UK a člena folklorní hudební skupiny Asonance Mirka Rokytu. Zmíněný workshop povedou školitelé z organizace Konsent, která se zabývá prevencí sexuálního násilí. Kompletní harmonogram a anotace najdete na našem webu agora.arcig.cz.

Agora je primárně určena studentům vyššího gymnázia (kterým tímto připomínáme povinné přihlašování), dveře našich přednáškových místností jsou ale otevřené i pro všechny profesory, absolventy, rodiče a zájemce z řad veřejnosti. Studenti kvart mohou přijít po předchozí domluvě s vyučujícím.

Zároveň upozorňujeme, že na přednáškách, kterých se bude účastnit více než 50 osob je podle platných opatření potřeba mít nasazený respirátor nebo nanoroušku.

Aby Vám nic neuniklo, sledujte také facebookovou událost Agory a náš Instagram.

Těšíme se na Vás!

Za organizační tým,

Klára Polišenská VIII.C

Galerie: 
Obrázek k článku Agora  2022
Obrázek k článku Agora  2022