Procházka z Kralup do Velvar

Ve čtvrtek 3. června se naše třída společně s paní prof. Aldinovou a s paní učitelkou Plavcovou vydala do Kralup na Vltavou vlakem z Masarykova nádraží.

Po poměrně krátké cestě podél Vltavy jsme do tohoto města dorazili a rovnou jsme vyšli vstříc lesům a polím Středočeského kraje. Naše vycházka mířící do Velvar začínala krátkým lesním výstupem. Dále už následovala jen pole a pole. Možná díky tomu nám bylo značné horko. Někdo si krátil cestu povídáním s kamarády, někdo například házením si s frisbee. Po nějaké době jsme došli na rozhlednu Radovič, ze které již bylo vidět na město Velvary. Zde jsme si chvíli odpočinuli a došlo i na obávané cvičení z německého jazyka :) Už nám zbývalo jen sejít z kopce Radovič a najít náš cíl. Tím byl moc pěkný park s rybníkem ve Velvarech.

U rybníka ve stínu stromů jsme si udělali piknik a každý mohl ochutnat nějakou dobrotu od ostatních spolužáků i od paní profesorky. Času jsme měli dost, takže kdo chtěl, tak se zchladil v rybníku a velmi oblíbenou zábavou se stala hra frisbee. Nakonec jsme si mohli vyzkoušet svoji pozornost v krátkém kvízu, který byl sestaven z otázek na téma zajímavostí z cesty. Například tabule s teplotními rekordy v Kralupech, nebo počet zastávek trasy Masarykovo nádraží – Kralupy…Vše to rychle uteklo, a tak nezbývalo, než se vydat směrem ke vlaku. Na náměstí byla i možnost se osvěžit zmrzlinou. Vlak jsme v klidu stihli a s přestupem v Kralupech jsme se odpoledne vrátili do Prahy.

Tento výlet se mi velmi líbil, celou dobu byla cítit pěkná atmosféra a jsem rád, že se tato akce přes všechna opatření mohla uskutečnit.

Ondřej Fürbach III. A

 

 

Galerie: 
Obrázek k článku Procházka z Kralup do Velvar