AGORA 2020 #kořeny 19. - 20. března

Téma: 

Milí studenti, vážení učitelé.

Rok se s rokem sešel a Agora se opět blíží. Tento, již osmý rok, nás čeká ve čtvrtek a v pátek 19. a 20. března pod souhrnným názvem Kořeny (https://instagram.com/agora.ag?igshid=1xpze3tpjhq09, https://facebook.com/events/s/agora-2020-koreny/473507163322521/?ti=as).

Přednášky jsou určeny převážně studentům vyššího gymnázia, které bychom tímto rádi poprosili, aby se přihlásili do úterý 17. března. Ve čtvrtek jsou přednášky povinné pro studenty, kteří by tou dobou byli na seminářích, v pátek jsou první tři bloky povinné pro všechny studenty vyššího gymnázia. Zapsat se ale můžete i na nepovinné, abyste se ujistili, že nebude přednáška plná ještě před vaším příchodem. Studenti nižšího gymnázia mohou přednášky navštívit se souhlasem učitele nebo po konci vyučovaní.

Tento rok jsou tématem Kořeny a jejich interpretace záleží zcela na přednášejícím. Můžete se těšit ve čtvrtek například na Kurta Gebauera, sochaře, který nám poví o sochách ve veřejném prostoru, Kryštofa Vosátku z organizace Učitel naživo nebo egyptologa Jaromíra Krejčího. V pátek pak přijde kupříkladu vojenský kaplan Petr Fiala, architekt Martin Rajniš, politolog Jan Charvát nebo Pavel Pafko, břišní a hrudní chirurg, který operoval Václava Havla. Neminou nás ani workshopy od organizací jako jsou Zdravotní klauni, Loono nebo Anabell.

Agora je samozřejmě otevřená i veřejnosti, tedy pokud se Vám rodiče teď dívají přes rameno a touží některou z přednášek navštívit, jsou samozřejmě vítáni. Můžete pozvat i své kamarády z jiných škol, prarodiče či náhodné kolemjdoucí.

Budeme se na Vás těšit

za organizátory Emma Pěchoučková

Galerie: 
Obrázek k článku AGORA 2020 #kořeny 19. - 20. března