Agora 2020: Kořeny

Téma: 

Milí studenti, vážení učitelé.

Agora bude! Osmý ročník nás po přesunu z jara čeká už tento pátek 25.9. (https://instagram.com/agora.ag?igshid=1xpze3tpjhq09, https://www.facebook.com/events/473507163322521).

Přednášky jsou určeny převážně studentům vyššího gymnázia, které bychom tímto rádi poprosili, aby se přihlásili do čtvrtka do 15:30. První tři bloky jsou povinné pro všechny studenty vyššího gymnázia, odpolední bloky pak pro ty, kteří měli mít v daném čase výuku. Zapsat se ale můžete i na pro vás nepovinné přednášky, pokud se jich chcete zúčastnit. Studenti nižšího gymnázia mohou přednášky navštívit se souhlasem učitele nebo po konci vyučovaní.

Tématem zůstávají Kořeny a jejich interpretace záleží zcela na přednášejícím. Můžete se těšit na jarní hosty, například na Kurta Gebauera, sochaře, který nám poví o sochách ve veřejném prostoru, Kryštofa Vosátku z organizace Učitel naživo, Jana Charváta nebo Pavla Pafka, břišního a hrudního chirurga, který operoval Václava Havla. Hned několik přednášek se bude týkat technologií, Ondřej Finke bude mluvit o použití laseru, Tomáš Těthal vás seznámí s nanotechnologiemi. V nabídce je i workshop od organizace Loono, který se bude věnovat prevenci rakoviny prsu a varlat.

Agora bude vzhledem k epidemiologické situaci pouze pro studenty a učitele AG, veřejnosti se naše dveře opět otevřou na jaře. Pro všechny budou povinné roušky stejně jako při výuce a u vchodu do každé místnosti bude dezinfekce. Prosíme vás o její používání a celkovou obezřetnost.

Budeme se na Vás těšit,

za organizátory Klára Polišenská

Galerie: 
Obrázek k článku Agora 2020: Kořeny
Obrázek k článku Agora 2020: Kořeny