Koncert kvinty C

Téma: 

V pondělí 17. 6. odpoledne proběhlo v aule vystoupení hudební poloviny kvinty C. Mohli jste slyšet šest různých ukázek z všemožných žánrů hudby.

První část byla tvořena Antonií Erikou Grant, Annou Fotijevovou, Barborou Vlkovou, Annou Arnotovou a Marií Annou Hamalovou hrajících na ukulele skladbu You are my Sunshine od Christiany Perri. Začátek byl hrán po akordech tak, že každá z nich zahrála jeden. Poté všechny společně předvedly refrén. Krom hry na ukulele i všechny společně zpívaly.

Následoval duet Anny Arnotové (klavír) a Báry Vlkové (saxofon) se skladbou Take Five v originále od Dave Brubecka. Byl to jediný z duetů, který byl čistě instrumentální.

Třetí skladba byla opět společná. Jednalo se o verzi White Winter Hymnal od americké acapella skupiny Pentatonix. Krom tříhlasého zpěvu nacvičila děvčata i rytmický doprovod, který spočíval v tom, že každá měla přidělený

jiný rytmus, který vytleskávala. Spojením všech rytmů vzniklo vizuální ozvláštnění a skvělé doplnění ke zpěvu.

V další části vystoupení jsem znovu slyšeli duet. Tentokrát zpěv Anny Marie Němečkové doprovázený na klavír Marií Hamalovou. Byla to píseň Grace Kelly od zpěváka Mika.

Jako patý kousek jsme viděli pro změnu zpěv Barbory Vlkové s doprovodem kytary Anny Fotijevové (která ale zpívala taky). Bylo to Like to be You od Shawna Mendese společně s Juliou Michaels. Zpívala obě děvčata a střídala se stejně jako je to v originále.

Celé vystoupení bylo zakončeno opět společně. Teď s bubny. Byly tři skupinky, ze začátku měla každá z nich jiný rytmus, začala první skupina, poté se přidala druhé, pak třetí. Chvíli hrály společně, ale každá něco jiného. Postupně se sjednotily do stejného rytmu. Zhruba v půlce na chvíli vystřídalo bubnování tleskání, ale ke konci se bubnování vrátilo zpět. Je nutné upozornit na to, že všechny rytmy a vlastně vše v této části vymyslela Anna Arnotová.

Na vystoupení přišli jak žáci, tak známí vystupujících. Jsme rády, že jsme si mohly vyzkoušet přípravu na vystoupení bez pomoci a rad kohokoliv jiného. Bylo to čistě na nás a mohly jsme dělat cokoliv jsme chtěly. I přesto, že se nám během nácviku naskytla spousta problémů, myslím, že nakonec se to povedlo.

Děkujeme těm, kteří přišli, a doufáme, že se to líbilo i Vám!

Video naleznete zde:

https://1drv.ms/v/s!AmWDSXKwET9LggpfKL2TYzojJFIL?e=eVfk5Q

 

Simona Ciglanská, Agáta Cuhrová 5.C

 

Galerie: