Koncert kvinty A

Téma: 

V pondělí 16. prosince 2019 uspořádala hudební část třídy 5.A koncert v aule školy. A protože je kvinta A velmi skromná, pozvali studenti jen své nejbližší přátele, hrstku rodičů a pár profesorů.

To ovšem nemění nic na skutečnosti, že třída si koncert neskutečně užila a vystoupení se jim povedlo na jedničku s hvězdičkou.

Jako první vystoupili nerozluční kamarádi Martin Janata a Vít Frei se dvěma skladbami od Wolfganga Amadea Mozarta, které zahráli na klarinet a trumpetu. Po tomto slavnostním úvodním čísle následovalo několik vánočních písní zpívaných česky, anglicky i německy (Byla cesta, byla ušlapaná, Stille Nacht, Ding Dong Merrily On High, Must Be Santa). Nádherné sólové výstupy Filipa (varhany a klavír) a Johany Truncové (zpěv) nás přenesly do druhé poloviny koncertu. Ta byla složena z řady populárních písní (What A Wonderful World, I´m A Believer, Trezor). Nechyběla ani lidová píseň, při které jsme se s kvintou ocitli na Slovensku a zažili energický čardáš (Išiel Macek do Malacek). Koncert vygradoval dvěma čísly – písní „A když pak už bylo po patálii“, na jejímž závěru všichni chlapci z kvinty salutovali, a hitem „All Star“ z filmu Shrek, který předvedla třída v učebně 108 za doprovodu bicích, baskytary a elektrické kytary.

O instrumentální sóla se po celou dobu koncertu starali Marie Formánková (housle), Štěpánka Mrázková (příčná flétna), Vít Frei (trumpeta) a Martin Janata (klarinet, altová flétna). Velký dík patří samozřejmě též všem sboristům a perkusionistům (Kamila Bejšovcová, Hana Mácová, Johana Truncová, Tobiáš Křížek, Jáchym Gerginov, Petr Bolomský a Antonín Šuba).

Kvinto A, moc Vám děkuji za rok a půl strávený s Vámi. Váš koncert byl nezapomenutelný, osobitý, autentický, kvalitní a zároveň neuvěřitelně vtipný. Byl úplně stejný, jako jste vy – ryzí, osobité bytosti s obrovským srdcem a smyslem pro humor. Díky!

https://youtu.be/ZJR_DuBCPFk

https://youtu.be/3aYF8li5qxc

https://youtu.be/GizXnR551BI

 

Anna Würtherlová

Galerie: 
Obrázek k článku Koncert kvinty A
Obrázek k článku Koncert kvinty A
Obrázek k článku Koncert kvinty A
Obrázek k článku Koncert kvinty A
Obrázek k článku Koncert kvinty A
Obrázek k článku Koncert kvinty A
Obrázek k článku Koncert kvinty A