AGORA 2019: #síť 28. - 29. března

Téma: 

Milí studenti, učitelé, rodiče a všichni přátelé školy, již za dva týdny nás čeká sedmý ročník přednáškových dnů AGORA.

Program je primárně určený studentům vyššího gymnázia, které tímto prosíme, aby se zapsali na jednotlivé přednášky do středy 27. března do večera. První tři páteční bloky jsou tradičně povinné, ale doporučujeme se přihlásit i na další přednášky, které plánujete navštívit, pokud si chcete být jistí, že na Vás zbude místo. Se souhlasem učitele nebo po konci vyučování ale mohou přednášky navštívit i studenti gymnázia nižšího.

Letošní novinkou je program čtvrtečního odpoledne. Dva přednáškové bloky budou probíhat během 8., 9. a 10. vyučovací hodiny. Studenti vyššího gymnázia si můžou vybrat, zda zůstanou na hodinách, nebo půjdou na přednášky. Kapacita čtvrtečních přednášek je ale oproti pátku nižší, proto doporučujeme se na ně přihlásit. Při naplnění kapacity budou muset další zájemci zůstat na výuce.

Hlavním tématem letošní Agory je síť a všechny možné významy tohoto slova. Můžete se těšit na přednášku předního českého adiktologa Michala Miovského o závislostech a jejich léčbě. Čeká vás také chirurg a lékař bez hranic Tomáš Šebek, který se nedávno vrátil s novými zážitky z války v Jemenu. V pátek je na programu beseda s oceňovaným novinářem Jindřichem Šídlem, přednáška překladatelky Anny Kareninové nebo expertky na sociální sítě Leily Chadalíkové. Můžete si ale vybrat i workshop street artu s Jitkou Kopejtkovou nebo setkání s českým mistrem v běhu na 24 hodin Petrem Válkem. Zároveň se v rámci Agory do školy vrátí bývalý učitel AG Filip Dobrovolný, aktuálně ředitel první střední SCIO školy. A krátce před ním přijde psychiatr Radkin Honzák se svým populárním tématem psychopatů.

Stejně jako v loňském roce je celá Agora v oba dva dny otevřená veřejnosti, a tak neváhejte pozvat své příbuzné, přátele a známé. Pro novinky okolo Agory nás sledujte na facebooku (událost) a instagramu.

Těšíme se na Vás 28. a 29. března na všech přednáškách, workshopech a besedách!

Za organizační tým

Oliver Adámek

Galerie: