ČTYŘIADVACÍTKA Šemberská

takže : Milí přátelé čerstvého povětří,

i když ... podzim se hlásí chladem jasných rán ..., my opět kolem půlnoci vyrážíme, nad ránem zdřímneme, pak pojíme a popojdeme, večer zas někde chvilku odpočineme a s půlnocí se vrátíme do Prahy. Na první pohled trochu divoké, ale zvládají to i primánky, natož primáni. A pro jistotu jsou vždy vypsány také mírnější varianty – tzn. připojit se lze až ráno a návrat je možný již v podvečer – prostě podle chuti, počasí a okolností.

Letos budeme nejprve znenáhla stoupat z polabské roviny do kopečků a lesů kolem říčky Šembery. Ze světlin a pasek v noci zkusíme zahlédnout měsíc i nějaké hvězdy a poblíž jednoho hřbitova ulehneme snad ještě před ranním kuropěním k zaslouženému odpočinku. Přes den se naše sestava obvykle trochu rozroste – to se bude hodit třeba na hříčku KONĚ A JEZDCI. Oběd by měl být u ohně na bývalém hradišti a cestou potkáme také pár pamětihodností. Ti nejvytrvalejší užijí v závěru i druhé noční putování zakončené v předpůlnočním autobusu.

DOPRAVA: Tvrdý odjezd – SO 13/10 vlakem 0.21 z hl.n. do Klánovic (0.42), sraz 0.00 u pokladen na hl.n., leg.MHD s sebou! (do vlaku a pak do busu zpět)

Měkčí odjezd – 9.42 od metra Depo Hostivař BUS 364 do „Březí, u křížku“ (10.14), sraz do 9.30 na zastávce (opozdilci riskují), leg.MHD s sebou!; od busu cca 1 km do vsi a vzhůru ke kostelu sv.Bartoloměje

Večerní návrat – Háje (metro C) 18.00 nebo 19.00 (busem od Vyžlovky)

Tvrdý návrat – Háje 23.27 busem od Vojkova

Jízdné s leg.MHD dle trasy a počtu osob celkem kolem 50 Kč (tvrďáci méně :-)

TRASA: Klánovice – Dobročovice – Březí (odpočinek nad ránem, kolem 10.30připojení deňáků) – spolu dále – Doubek – sport.letiště – hradiště Šember (oběd /s ohněm se počítá/) sv.Martin u Kozojed – býv.ves Lažany (hledání stop) – rozhledna Skalka – Vyžlovka (bus, odpojení deňáků cca 17.30); dále – Žernovka rybníky pod Mukařovem (večerní zastávka s ohněm) – Vojkov (bus); celkem letos pouze cca 31 km (11+13+7), deňáci dokonce jen 14 km

Troufněte si aspoň na jednu noční část – bývá to neobvyklé a krásné!

VÝBAVA: přecejen je třeba počítat s dost kilometry i v terénu (mj.dobré boty+náplasti), zčásti za tmy (spolehlivá baterka+náhr.baterie), možná v chladu a v dešti (pláštěnka či pončo povinné!); pro ranní odpočinek nutný vlastní spacák a karimatka; doporučeny náhradní ponožky (+rukavice, čepice); mapa KČT č.37; leg.MHD, penízky (viz výše + rezerva); jídlo + pití všechno s sebou (mj.něco k opečení), ešus+malý vařič dobrý na ráno i večer (čaj, polévka)

DOTAZY: 776153793 (také během akce), 211.cz@centrum.cz

Účastnický příspěvek 20 Kč/os+přihláška do ST 10/10- kab.410, hosté až na srazu; přihlášky též přes web.

Na krotkou podzimní divočinku se spolu s vámi těší

3.10. 2018 Zdeněk Lauschmann

Galerie: