AGORA VI: zrcadlo - 16. - 17. března

Téma: 

Milí studenti, učitelé, rodiče a kamarádi školy,

rok zase uběhl a Agora opět klepe na dveře. Proběhne totiž už příští pátek a sobotu (stránky, facebook, facebooková událost).

Přednášky jsou primárně určeny studentům vyššího gymnázia, které tímto prosíme, aby se zapsali na jednotlivé přednášky do středy 14. března do večera. Jako v posledních letech, i letos jsou první tři páteční bloky povinné, ale můžete se zapsat i na ty nepovinné, pokud se chcete ujistit, že na Vás zbude místo. Se souhlasem učitele nebo po konci vyučování ale mohou přednášky navštívit i studenti gymnázia nižšího.

Hlavním tématem letošní Agory je zrcadlo ve všech svých metaforických podobách a interpretacích. Mimo jiné se můžete těšit na přednášky youtubera a držitele ceny Bloger roku 2016 Karla Kováře, fotografky a válečné zpravodajky Lenky Klicperové nebo lékaře a překvapení prezidentských voleb Marka Hilšera, který bude vyprávět o svých zážitcích z misí v Africe. Dále Vás čekají například besedy s autorem pořadů o podvodech pražských taxikářů a směnárníků Jankem Rubešem nebo prvním českým basketbalistou americké NBA Jiřím Zídkem. Poprvé se na Agoře objeví obor archeologie, a to na přednášce Pavla Titze. Chystá se i přednáška o umělé inteligenci. V neposlední řadě potom můžeme doporučit přednášku spisovatele a lektora tvůrčího psaní Reného Nekudy o tom, proč lidé neumějí žít bez příběhů.

Stejně jako v loňském roce je celá Agora už od pátečního rána otevřená veřejnosti, a tak neváhejte pozvat své příbuzné, přátele a známé. Všechny zároveň zveme i na sobotní část, v níž se například pro sportovní fanoušky chystá živé sledování zápasu Slavie se Spartou s bývalým fotbalistou Zdeňkem Šenkeříkem.

Těšíme se na Vás příští pátek a sobotu na všech přednáškách, workshopech a besedách,

Za organizační tým

Michal Toman a Oliver Adámek

S podporou městské části Praha 2

Galerie: