Jíme hlavou

JÍME HLAVOU, aneb minikurz výživového poradce

Štěpánka Růžičková - akreditovaný výživový poradce
 

29.3. „Každý gram se počítá“ aneb inventura současného jídelníčku.

Teoretický základ nutný k pochopení významu základních živin – bílkovin, tuků a sacharidů – pro správné fungování organismu a jak je důležité udržování jejich rovnováhy.

 26.4. „Zatopíme pod kotlem“ aneb sacharidy jako hlavní palivo a zdroj energie

Jak je důležité rozlišovat sacharidy a jednoduché cukry, jejich význam a působení v těle, v jakých potravinách je hledat a kolik jich potřebujeme.

10. 5. „Stavíme na pevných základech“ aneb bez bílkovin se můžeme stavět na hlavu

Kolik a na co všechno naše tělo potřebuje bílkoviny, není jen o svalech, rozdílná kvalita živočišných a rostlinných bílkovin a jejich hlavní zdroje v potravě.

7. 6. „Podíváme se velbloudovi na hrb“ aneb tuk nejen jako rezerva na horší časy

Jak se vyznat v tucích a umět si vybrat ten správný ve správném množství, jak je poznat schované v potravinách a proč nám většinou nejvíc chutnají ty nejméně zdravé.

14.6. „Není med jako med“ aneb nebudeme si mazat med kolem úst

Jak se falšují potraviny a zkoumá se jejich kvalita (přednáška v podání Ing. Adély Grégrové, Ph.D. z VŠCHT – Ústavu konzervace potravin) Otestujeme a zhodnotíme vzorky potravin.

21.6. „Ulovíme Yettiho“ aneb definitivně zboříme mýty a polopravdy z oblasti výživy a začneme se řídit rozumem.

 

V pravidelném čase 14:00 – 16:00 hodin v učebně 309.

Počet míst je omezen, rezervace na https://doodle.com/poll/t4f56gn4te9g3a48

Andrea Hora Krausová

 

Galerie: