O srpnových kolech 2016

Letošní prázdninová kola zalévalo slunce, naštěstí nespalující. Noci zase zdobil téměř úplňkový Měsíc a s ním také Mars, Saturn a jasná hvězda Antares. Neúprosné krpály se střídaly s šedesátkovými sjezdy, ale i s poklidnými rovinami. Daleké výhledy i malebná lesní zákoutí sytily oko i duši každý den, stejně jako večerní a ranní ohýnky, které navíc pomáhaly sytit i naše útroby. Spousta hub, ještě dost borůvek, občas maliny, začínající ostružiny; mechové koberce, bublající potůčky a horské potoky. Pod koly většinou asfalt, zvláště v Německu příjemně hladký, ale i tam také cesty kamenité a značení místy děravé.

Zajímavá byla návštěva nevšedního tábora na Zlatém potoce s možností přespání v jurtě (až na tu zimu). Určitě nezapomenutelný byl nejvyšší vrchol Českého lesa Čerchov, kam se chodí zpravidla pěšky. Naše dámy však bez většího přemýšlení vyrazily z klíčové křižovatky vzhůru po panelové cestě zvané Stadionka a ostatní je tedy následovali. Je to kopec vskutku brutální – přes 200 výškových metrů na asi 1,5 km dává stoupání cca 140‰ – pro běžné cyklisty víc než výzva! (Celkem z Klenčí p.Č. to bylo skoro jako kdysi z Chrastavy na Ještěd.)

Všechno dobré, jen závad bylo letos hodně, naštěstí zvládnutelných /chvála Pánu!!.

Více viz psaná minikronika a fotky také na beta.arcig.cz/~lauschmann/ .

*Celkem 22+43+58+37(+8)+41=201(+8) km : Mar.Lázně – Dyleň 940m/m ; – Mähring – Bärnau – Zlatý potok-Stoupa ; – Lesná – Tachov – Žebráky – Diana – Železná ; – Tillyschanz – Schönsee – Stadlern – Švarcava – Rybník – Pivoň – býv.Skláře, +pěšky St.Herštejn a zpět (8km); – Klenčí p.Čerchovem – Výhledy – Čerchov 1042 m/m a zpět Výhledy – Trhanov – Domažlice ; *celkové převýšení cca 3550 m

Zdeněk Lauschmann

Nejbližší cykloakce (předběžně): SO 17/9 Z Prahy na východ

 

 

 

 

Galerie: