Sekundy v Mořském světě

Hana Kodíčková (2.A) napsala:

Dne 9.10. se 2.A vydala s paní prof. Truhlářovou do Mořského světa v Holešovicích. Průvodce nám ukázal spoustu zajímavých druhů ryb, paryb, žahavců, členovců, ostnokožců – např. pilohřbeta, klauny, střikouny, odrance, piraně, ježíky, paúhoře, žraloky, trnuchy, sasanky, ostrorepy, krevety, hvězdice, ježovky a mnoho dalších. Rozmanitost života v moři nás uchvátila. Potom jsme si vyplnili krátký test a za jeho správné řešení jsme dostali žraločí zub. Následoval film o vymírání žraloků – je škoda, že člověk zabíjí žraloky jen kvůli ploutvím, které pak používá v lékařství.

Návštěva Mořského světa se nám velmi líbila.

 

Marie Eimová (2.C) píše:

Návštěva Mořského světa byla nejen velmi poučná z biologického hlediska, ale také k procvičení v maskování. 

 K vidění byla nejen úchvatně nadekorovaná akvária přesně podle vzoru moří a oceánů, ale také roztodivní mořští živočichové, jedovatí i bezpeční, mírumilovní i agresivní, čilí i líní, krásní i ošklivý. Byli zde žraloci, kteří se neustále pohybovali po akváriích, ale i pohodáři, kteří si raději nechali pořádně vyvinout žábry.

Dokonce byl Mořský svět vybavený plně funkčním mini-kinem, na kterém nám byl promítnut krátký dokument.

Kvůli procvičení našich nově získaných poznatků jsme vyplnili krátký dotazník s tajenkou. 

Pokud jste byli dostatečně pozorní a poslouchali výklad průvodce, byli jste schopni vyplnit tento snadný testík. A pokud jste to opravdu dokázali, dostali jste za odměnu žraločí zub, který jste si poté odnesli šťastně domů.

Galerie: