Pozvánka na adventní jarmark 16. prosince

Milí rodiče, studenti a profesoři,
dovolujeme si Vás srdečně pozvat na Adventní jarmark, který se na naší škole již tradičně uskuteční. Letos se sejdeme 16. 12. od 15:00 do 18:00 v aule gymnázia. Jako každoročně se můžete těšit na příjemnou atmosféru, hezké i užitečné výrobky, dobré cukroví i jiné pochoutky a tentokrát snad i živou hudbu!  

Jak vlastně jarmark funguje? Na jarmarku studenti prodávají své vlastnoručně vyrobené výrobky nevypočitatelné rozmanitosti. Výtěžek akce pak jde z 50% do třídního fondu a z 50% na Skutečné dárky Člověka v Tísni. Na které Skutečné dárky peníze půjdou, se rozhoduje hlasováním během akce.

Kdy a jak jarmark vzniknul? Zorganizovat u nás na škole jarmark byl nápad, který  vzešel před čtyřmi lety z primy. Zalíbil se Žákovské radě, která se ho ujala a od té doby ho organizuje.

Jak celý jarmark vypadá? Každá třída obhospodařuje mezi jedním až třemi stánky, které jsou rozmístěné po celé aule. Na jarmarku naleznete nejen pestrost ve výrobcích, ale i v zastoupení studentů. Přestože akci vymysleli primáni, mezi prodejci najdete zástupce snad každé třídy. Pro inspiraci se můžete podívat, jak to vypadalo loni.

Jak se můžu do jarmarku zapojit? Jako rodič se můžete zapojit tak, že přijdete. Jako profesor nám můžete dozorovat. Jako student určitě přijdete, ale můžete také prodávat své výrobky! Nemusíte nic složitě zařizovat, stačí zajít za tím, kdo je u vás ve třídě v Žákovské radě říct mu to. On si vás zapíše a potom to předá dál. V den jarmarku pak budete mít zhruba 30 minut na přípravu stánku.

Těšíme se na Vás,
za Žákovskou radu
Tereza Martinovská

Galerie: