Výprava do Prokopského údolí

Téma: 

Vše to začalo u vrátnice ágéčka ve středu 2.10.2013 ve 14:15. Tam jsme se všichni sešli, a odkráčeli jsme do metra na Náměstí Míru, které nás dovezlo na stanici Luka, která je na lince B. Vystoupili jsme z metra, ušli nějakých 100 m a asi půl hodiny :-) čekali na bus č.352.

Když jsme vystoupili z autobusu na Řeporyjském náměstí, vydali jsme se spolu s naučnou stezkou do Prokopského údolí. Cestou jsme minuli několik vysokých skal a několik airsofťáren, avšak naše štěstí přesáhlo běžné meze a žádné hráče jsme nepotkali.

Naše první zastávka byla v lomu jménem Mušlovka ( http://www.prazskestezky.cz/dalej/d06.html ), kde jsme se celkem slušně nahrabali různými orthocery, ramenonožci, a částečně i trilobity, kteří pocházejí z prvohor, přesněji ze siluru.

Po krátké chůzi po pahorcích, které oplývaly stromky i nízkými, trnitými keři, jsme došli do našeho dalšího naleziště.

Tento lom se jmenoval Černý ( http://www.prazskestezky.cz/dalej/d07.html ). Tam jsme všichni, až na některé vzácné výjimky nic nenašli.

Po této nevydařené zastávce se nám šlo do našeho posledního zastavení těžko, protože naše naděje byla na bodě mrazu. Avšak první výkřiky, jejichž intervaly se zkracovaly a zkracovaly nám dodaly novou naději a vzpružily nás. Zde - v Červeném lomu - ( http://www.prazskestezky.cz/dalej/d09.html ), kde je hranice mezi silurem a devonem, jsme na skále našli vývržek sovy a na zemi zkamenělé zbytky zvířat lilijic. Poté jsme se plni nových zážitků s napěchovanými batohy vydali na zastávku autobusu, odkud jsme se svezli na Barrandov a odtud na Smíchovské nádraží, odkud jsme se rozešli (popř. rozjeli) do svých drahých domovů, ke krbu, ke svým milovaným rodinám a kruhu nejbližších lidí, kteří pro nás hodně znamenají.

Kolektiv biologického kroužku.