Praktika biologie v terciích

Téma: 

Dobrý den, jsme na Arcibiskupském gymnáziu a spolužačka silně krvácí

I takovou situaci si zkusili řešit terciáni při praktických cvičení z biologie - simulaci první pomoci. Skupinky studentů obcházely stanoviště se situacemi (tepenné krvácení, infarkt, bezvědomí a resuscitace a pád, resp. zasažení elektrickým proudem) a zachraňovaly svoje spolužáky.

Níže vybrané komentáře studentů: Praktika byla zajímavá. Bylo dobré si vyzkoušet roli zraněného, bohužel to někteří nebrali vážně, stáli opodál a koukali se, jak umírám. Pro mne jako figuranta to byl velice zajímavý pohled, spolužáci mohli být šetrnější. Líbila se mi autentičnost situace - krvácení. Vypadalo to docela opravdově a bylo to užitečné. Líbilo se mi, že jsme si resuscitaci sami vyzkoušeli, ale bylo to těžké. Člověk (zraněný) by přežil, ale zapomněli jsme na svoji bezpečnost. Byla jsem trochu nervózní, ale nebylo to tak strašné (jen to, nevědět, co dělat při bezvědomí). Myslím, že praktikum nám prospělo, klidně bych to někdy zopakoval. Dokázala bych určitě zavolat sanitku, ale pohled na krev nemám ráda.

Praktická cvičení by v této podobě nemohla proběhnout bez pomoci Kláry Šerých (7.B), Davida László (6.B) a Tomáše Pinkra (posluchač PřF UK, instruktor první pomoci).

kolektiv 3.A, 3.B, Vanda Janštová


asi-si-chtel-uvarit-caj...jpg

infarkt.jpg

krvacejici-spoluzak.jpg

maskovani.jpg

namaskovana-rana-a-krvaceni.jpg

neprima-srdecni-masaz.jpg

neprima-srdecni-masaz-2.jpg

spoluzacka-v-bezvedomi.jpg

spoluzak-po-padu.jpg

spoluzak-v-bezvedomi---co-se-mu-stalo.jpg

zastava-tepenneho-krvaceni.jpg

zastava-tepenneho-krvaceni-2.jpg

zastavily-ji-to-krvaceni,-nebo-ne.jpg