Z PRAHY NA SEVER

Z  PRAHY NA SEVER, Májová cyklovyjížďka do Veltrus (a zpět). Sobota 14.5. 2011

Milí přátelé bicyklů!
Podobně jako loni nevychází ani letos v květnu volno na tradiční vícedenní cyklovýjezd, ale aspoň na sobotu vyrazíme, ne? Na sever od Prahy se nenadřeme tolik do kopců, a přesto často potkáme les. Mezi poli jistě uslyšíme skřivánky, všude by mělo být plno květů i vůní, k tomu daleké výhledy v otevřené krajině, zajímavá místa ... No - možná to bude méně romantické, někdo se těší spíš na to ježdění, na kamarády nebo třeba na hříčku ... Záleží na každém, jak si to užije, příležitosti jistě budou rozmanité.

Rozhodně stojí za to se vypravit! A můžete pozvat i přátele, akce je otevřená!

Odjezd : 9,00 od metra C - Kobylisy; sraz do 8,59 u fontánky (východ směr k zast. tram)
Trasa : Kobylisy - býv.střelnice (památník obětem nacismu) - Ďáblickým hájem - hvězdárna Ďáblice (?výhled) - Panenské Břežany (svačinka u známé kaple) - Odolena Voda - Kopeč (rezervace, ?výhled) - Dřínovský vrch (oběd, s ohněm se počítá) - Veltrusy (zámek, park, pavilony) - Kralupy n.Vlt., nádr. (do 40km, možnost odpojení) - chrti dále podél vltavského údolí ku Praze (k metru do 30km, část lze dojet i vlakem)
Návrat : Mas.n. 16,17 nebo 17,17 od Kralup, chrti později (příp.příj.vlaku 18,17 + vždy po 1h)
S sebou : vybavené, promazané kolo+náhr.duše, přílba, pláštěnka, jídlo+pití na celý den (mj. něco na opečení), jízdné s leg.MHD: do 50 Kč (podle trasy a počtu osob)
Různé : * tempo bude rozumné, mladší nemusí mít obavy; ani chrti nebudou zkráceni: zajedou si někam navíc, vyzkoušejí si zručnost v terénu, pojedou napřed a budou se opalovat...
*loni se ujelo přes 100 km bez potíží, letos nám i méně km může překazit počasí, závady a leccos jiného, ale obrníme se dobrou vůlí proti všem protivenstvím
* vyjeďte si někdy předem a oseďte si sedlo (1. jarní vyjížďka bývá bolavá - nepodceňte!)

Přihlášky (ústní)+ účastnický příspěvek (20 Kč hotově) - do ST 11/5 v kabinetě 410

Dotazy: prof. Lauschmann, kab.410, 776 153 793, 251811478 več., 211.cz@centrum.cz

Dej se zlákat ! Když tam budeš Ty, je úspěch zaručen !

Na májovou pohodu v sedle se spolu s vámi těší
4.5.2011 za AG RNDr.Zdeněk Lauschmann

Zvací dopis:


Kliknutím otevřete větší verzi.