Trojí radost navíc

Malé ohlédnutí za předvánočním týdnem

Poslední úplný týden před Vánocemi byl jako obvykle velmi rušný. Dobré věci nemají zapadnout, a tak následující tři odstavečky připomenou aspoň část toho, co se průběžně na AG děje a daří.

Vlk s beránkem si bude hrát
O Vyzvědačích se trefně píše na jiném místě z pohledu hráče. Z pohledu organizátora byla letošní repríza této hry náročnější a plná obav, ale nakonec zdařilá hned natřikrát. Předně to, že se jednalo o 15.ročník - hraje se od roku 1997 - navzdory nabídce pohodlnějších zábav, dnes už nesmírně dokonalé! A nejen to - bylo vidět skutečné nasazení, sprinty, zápal pro věc. Letos také padl početní rekord - 84 osob s mezigenerační účastí: 1b 11 hráčů, a hned pak 7b 9 hráčů atd. - další třídy, další malí i velcí. Ale šlo to - až nečekaně: díky ukázněnosti a vzájemnému respektu hráčů se nic nezadrhlo (jen evidovaných honiček bylo 386!). Díky!

Blýskání na časy
Jinou radost přinesly podzimní Přípravné kurzy z matematiky. Podzimní semestr skončil 14.12.2011 vyhlášením výsledků a předáním odměn za nejlepší výkony. Proti předchozím letům podstatně přibylo kurzistů - za podzim 110! Pro školu to znamená vítanou naději pro nejbližší rok i do budoucna, o finančním přínosu nemluvě. (Souvislost s jarním úspěchem našich maturantů je zřejmá, takže ještě jednou díky jejich vyučujícím!)

Důstojná předehra
Ve čtvrtek 15.12. dopoledne proběhlo Adventní Zpívání na schodech. Přineslo barokní polyfonní čtyřhlas Christus nobis natus est a dále 2 společné písně : Otevřete brány s kytarami a Ó ty radostný čase vánoční s komorním orchestrem. Bylo to již 26. Zpívání na schodech od r.1998, ale poprvé se na přání publika přidávalo! Veselá předvánoční nálada spojila všechny - byla to vzácná chvíle společně prožívané radosti. Zároveň toto milé hudební setkání vytvořilo důstojnou předehru k večernímu Adventnímu koncertu AG.
Je na místě aspoň touto cestou poděkovat všem muzikantům, kteří účinkovali. Pro studenta je velká přestávka drahocenným časem svobody a obětovat ji čemukoli je značná oběť. Zejména zpěváci úvodní polyfonie à capella těch přestávek obětovali několik - tak těžká věc chtěla své, ale oni vydrželi a dopadlo to dobře!

VŠEM KRÁSNÉ VÁNOCE A DOBRÝ NOVÝ ROK 2012!
Zdeněk Lauschmann