O Meluzíně a ČERTOVĚ HRBATINĚ 2010

Dvě zimní ohlédnutí na prahu jara 2010

Meluzína (1094 m) je romantický skalnatý vrch poblíž krušnohorského Klínovce. Právě v těchto končinách proběhlo v polovině února (12-14/2) letošní ZIMNÍ TÁBOŘENÍ.
Přežilo všech 14 účastníků, z nichž - nastojte! - plnou polovinu tvořily dámy! Sobotní tábořiště u potůčku kupodivu nezamrzlého v nadmořské výšce cca 890m (7 stanů), sněhu kolem 75cm; pořád mráz (přes den -5°C, v noci -10°C), oheň svítil i hřál, občas zlobil kouřem. Meluzína zdolána ze severozápadu, v SO 13km, v NE 13km (někteří méně). (Osa přechodu hor: Kovářská - Halže - Perštejn n.Ohří.)
Nic zimního nechybělo, byla to paráda!

ČERTOVA HRBATINA na Táborsku se svým podhůřím hostila o měsíc později (12-14/3) tradiční víkend pro starší, s nevtíravě duchovní příchutí programu. Účast tentokrát komorní, ale všichni se rádi viděli a s chutí si to užili. Zázemí tvořila evangelická fara v Prčici, práce byla v bramborárně, večerní rozhovor o duchovní péči v nemocnici. Obvyklý výlet samozřejmě mířil na Javorovou skálu (723m) a byla to cesta z předjaří doprostřed tuhé zimy s lyžaři - tzv. Česká Sibiř se představila opravdu přesvědčivě, o pár kilometrů dál a o 300m výš je najednou jakoby jiný svět, až k neuvěření.
Moc milé a podnětné bylo setkání se členy prčického sboru - věrnými a bodrými křesťany.
Chvála Pánu!

Zdeněk Lauschmann

Nejbližší další akce: SO 17/4 jarní (půl)maratón ze Senohrab přes Stříbrnou Skalici do Českého Brodu


Foto Meluzína:



Čertova hrbatina: