NUTRICII opanovali Rejnoci - zpráva z víkendové hry

NUTRICII opanovali Rejnoci
O víkendu s legendou 5-6/6/2010

Nutricie je hornatý ostrůvek kdesi v tropické Melanésii. Před 115 lety se tam seběhlo pár dramatických událostí; některé z nich se podle historického deníku znovu odehrály na brdském Plešivci o první červnové sobotě. Tři denní a dvě noční epizody příběhu nesly názvy Záchranné čluny, Dej sem ten ananas!, Raratonga, Svítící destičky a Jezero temných kouzel a ztvárnily je 3 družiny účastníků tohoto víkendu. Po velmi vyrovnaném průběhu jednotlivých klání zvítězili Rejnoci, těsně za nimi skončily Močice a bronz brali Cukroušci.

Kromě zmíněných dějů se v Nutricii stihlo třeba také báječné koupání v jezírku (15°C). Kouzelný západ Slunce na skále u tábořiště, mimořádná hvězdnatá noc, oheň se zpíváním a povídáním až do rána a pak východ Slunce - to všechno bylo moc krásné, romantici si užili. Ale i praktičtější povahy měly čeho se chytit - nebyla nouze o drobné legrácky, ba i napínavé hledání ztraceného člena výpravy se konalo (neplánovaně).

Takže poslední předprázdninový podnik šťastně a nadějně předznamenal všemi vyhlížené léto - ať se všem povede aspoň jako tato zdařilá Nutricie!

Zdeněk Lauschmann
Prázdninové akce AG a přátel: 5-13/8 pěší Rodopy (Bulharsko); 16-20/8 kola: Železné hory a okolí