AG opět v Parlamentu České republiky - zpráva

Téma: 

Ve středu 6.října 2010 jsme ve tříčlenné sestavě složené z účastníků semináře ZSV (já, Honza Guziur a Marian Boubel) navštívili celodenní soubor přednášek na téma Český parlament a parlamentarismus pořádaný Informačním centrem Parlamentu České republiky.

Jak již z názvu vyplývá, přednášky se týkaly parlamentu, konkrétněji jeho historie, způsobu voleb do něj, ale i jeho činnosti, jako například procesem navrhování a schvalování zákonů (legislativní proces) či jeho vztahem k EU a podobně.

Přednášku vedli vysoce kvalifikovaní odborníci, z nichž vynikal zvláště JUDr. PhDr. Petr Kolář, Ph.D. Celkový dojem z absolvovaného semináře byl velice kladný, celý seminář byl totiž veden přehledně a daná problematika byla vykládána
srozumitelným způsobem.

Tento seminář je vhodný nejen pro ty, co se chtějí zabývat studiem politologie, ale i pro budoucí právníky či pro ty, co jen chtějí o trochu více pochopit, jakým způsobem u nás vysoká politika funguje.

Děkujeme, že nám pí. prof. V. Pabištová umožnila semináře se zúčastnit. Byli jsme na něm totiž už podruhé :-). Poprvé se nám velmi líbil, ale nestihli jsme vše zapsat, vstřebat, a tak jsme rádi, že jsme ho mohli absolvovat ještě jednou. Vřele doporučujeme i ostatním.

Za účastníky Martin Pola, oktáva B