Zpráva z cyklovýletu Obří vrba a Limonádový Joe 2009

OBŘÍ VRBA & LIMONÁDOVÝ JOE 12.9.2009

Poprázdninová provětrávací cyklovyjížďka

Letošní lehký cyklovýlet hned po začátku školního roku se těšil nejen značnému zájmu - nakonec 35 účastníků - ale zřejmě také zvláštní přízni vyšších mocností: krásné počasí navzdory nevalné předpovědi (dokonce vítr v zádech), žádné píchnutí (kromě jednoho vosího žihadla), žádné kolize, prostě pohoda.

Základní trasa vedla od metra Zličín (390m n.m.) do Dobřichovic (209m), a opravdu se jelo víc dolů než nahoru. Nejhezčí byl klikatý sedmikilometrový sjezd Karlickým údolím, ale pěkně to fičelo i předtím od Ameriky do Mořiny a ráno z Dobříče do Tachlovic - ke druhé největší vrbě v ČR. Ta byla spolu s impozantním lomem Velká Amerika naším hlavním cílem, ale viděli jsme toho mnohem víc. Třeba 2 starobylé, původně románské kostely (Krteň hned na začátku a před Dobřichovicemi rotundu v Karlíku), u Berounky křižovnický zámek a Svatojánskou lípu. Bylo ale i pár dalších oživení - drobné terénní výzvy, hříčka Veverky a lišky, nanuková zastávka, ohýnek a oběd na Americe, cvičení hasičů ... Snad opravdu každý si mohl přijít na své a časté průběžné mňaminky jen dotvářely dobrou náladu.

Většina sestavy odjela vlakem z Dobřichovic, 13 skalních si k 35km přidalo ještě 20 a dojelo příjemně (a se spoustou zbylých dobrůtek) podél řeky až do Prahy.

Zdeněk Lauschmann
Nejbližší další akce:
17/10 Čtyřiadvacítka (pěší výprava od půlnoci do půlnoci)