Zpráva z Velikonočního koncertu Arcibiskupského gymnázia

Téma: 

Po velikonočním pondělí dne 12. dubna jsme se mohli těšit na provedení částí oratoria Messiah od George Fridricha Händela, a to v kostele Svaté Ludmily na náměstí Míru. Tento slavnostní velikonoční koncert provedl sbor Arcibiskupského gymnázia pod vedením Igora Angelova spolu s Vivaldi orchestra Praha a smyčcovým kvartetem gymnázia.

Nejprve zaznělo úvodní slovo ředitele Arcibiskupského gymnázia, jenž poutavým náhledem na osobnost a tvorbu hudebního skladatele G. F. Händela otevřel hudební vystoupení.
Potěšující bylo uvedení koncertu zpěvem chorálu My všichni věřme v Otce nebeského, který zvláště vyzněl v podání svěžích dětských hlasů studentů prim. Celkový slavnostní a hluboký dojem vytvořili sólisté večera. Sopránové party zpívala Jana Havlová, v altu Jan Janovčík, Václav Polívka a v basové poloze zapůsobil Radek Seidl. Smyčcové kvarteto školy v podání studentů Jana Pěrušky, Matouše Pěrušky, Prokopa Stralczynského a Jakuba Vernera se velice profesionálně začlenilo k Vivaldi orchestra Praha, kde působí jako umělecký vedoucí Václav Návrat.
Zbývá jen dodat, že celkové kultivované a citlivé provedení jen umocnilo slavnostní náladu právě probíhajících Velikonoc.

 

Andrea Angelová

Fotografie Zdeněk Lauschmann